Samenwerken met een VA is echt een geweldig idee, maar niet voor jou natuurlijk. Want…en dan hoor ik in gesprekken vaak een verzameling van zelf
verzonnen waarheden en aannames.
In je hok
De afgelopen tijd deed mij dat vaak denken aan de periode waarin ik besloot vanuit een leidinggevende functie in de zorg te willen gaan werken als managementassistent. Binnen de zorginstelling waar ik werkte zag ik op een dag een vacature voor  managementassistent voorbij komen. In de dagen daarna schoot steeds door mijn gedachten dat ik dat onwijs leuk zou vinden. En dan stopte mijn gedachten. Want ik was teamcoördinator en geen office manager of managementassistent. En je kan toch niet ineens gaan werken als assistent voor de collega’s met wie je al jaren in een hele andere verhouding samenwerkt?
Move, you’re not a tree
Maar wacht, waarom eigenlijk niet? Toen ik tenslotte besloot om toch te solliciteren, want ik kon toch zeker zelf bepalen waar en in welke functie ik zou willen werken, bleken de aannames van mijn collega’s nog standvastiger dan die van mijzelf. Het zou te saai voor mij zijn.  Ik zou collega’s kwijtraken en er veel minder leuke collega’s voor terug krijgen. Als ik voor deze functie zou kiezen zou ik nooit meer terug kunnen.Naar wat is mij nog steeds niet duidelijk overigens. Er was zeker een arbeidsconflict in mijn huidige functie. Was ik misschien overspannen. Er werd zelfs fluisterend gesuggereerd  dat ik mijn werk misschien niet goed zou doen en dus verplicht overgeplaatst werd naar een andere functie. ‘Nee hoor, het lijkt mij gewoon leuk werk’ werd mijn  motto en mijn mantra. Weliswaar steeds iets stelliger en gefrustreerder. Want er bleek niemand die het echt wilde geloven. En dat kon ik dan weer niet geloven. Gewoon doen wat je leuk vindt of wat goed voor je is, is blijkbaar niet heel gangbaar.
Laat mij het maar doen
En dat brengt mij dan weer bij de aannames die er heersen over het idee van samenwerken met een virtual assistant.
  • Die paar uurtjes in de week extra werk ach… (Of is dat tijd die je eigenlijk heel goed kan gebruiken voor andere dingen?)
  • Iemand anders doet het niet zoals ik. (Weet je dat zeker en hoe erg is dat?)
  • Ik wilde juist de vrijheid om het zelf te doen en niet gebonden zijn aan een samenwerking. (Of kan je zelf bepalen hoe gebonden je je voelt door een samenwerking?)
  • Gedoe, veel te veel gedoe (Meer tijd en energie, veel meer tijd en energie!)
  • Straks werkt het niet en dan zit ik ermee. (En als het niet werkt dan stel je bij of stop je ermee)
Vraag jezelf eens af of het waar is wat je aanneemt van jezelf of anderen. Of is het de moeite waard om het eens te onderzoeken als het je tijd, energie, meer omzet en plezier op zou kunnen leveren?
Breek je eigen lans
Mijn baan als managementassistent bleek een gouden greep. Ik heb topjaren gehad met de beste baas en leukste collega’s en het bracht mij waar ik nu ben. Stap dus eens uit de opgelegde hokjes, kijk eens om het hoekje van je vaste patronen. Neem het leuk hebben en goed voor jezelf zorgen eens als uitgangspunt.
Is dat samenwerken met een VA dan ècht niets voor jou?

Ik ben Annika de Haan van AnnikaVA. Ik ben reiziger, huismus, moeder, partner, Leidenaar, yogi, lezer en avonturier. Als virtual assitant en office manager werk ik samen met creatieve en spirituele ondernemers. Voor hen plan en organiseer ik met groot plezier. Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy verklaring en cookiestatement.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.