Al tientallen jaren ben ik in het voorjaar een weekend in Frankrijk met de hele schoonfamilie. Nog waardevoller dan dat het ook intensief is. Dit jaar gaat het niet gebeuren, dat weekend in Frankrijk. Iets met een virus waar al veel te veel over gezegd is. Mocht je er toch meer over willen weten Google dan eens op Corona. Dan vind je er vast iets over terug. Maar goed, omdat we er zouden zijn en er nu niet zijn denk ik dus aan Frankrijk. En met dank aan mijn geschiedenisleraar uit vervlogen tijd legt mijn brein bij een gedachte aan Frankrijk altijd de link met de leus ‘ Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap’.
Van toen tot nu
Terwijl de leus uit de 18de eeuw stamt en gebruikt werd tijdens de Franse revolutie staat hij anno nu precies waar ik voor sta in mijn eigen kleine revolutie, het starten van mijn eigen onderneming. Hetzij in een meer hedendaags jasje zijn deze begrippen een oplegger voor de begrippen die voor mij belangrijk zijn.Vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om zelf te bepalen hoe ik op situaties reageer. De vrijheid om mij niet te laten leiden door de gedachten van anderen of van mijzelf. Gelijkheid. Gelijkheid door de ander in zijn of haar waarde te laten zonder mijzelf te kort te doen. Zonder oordeel openstaan voor een ander en van elkaar leren. Broederschap. Of zusterschap door het beste in elkaar naar boven te halen.
Omdat je het waard bent
Door schade en schande, vallen en opstaan. Door het leven en ervaring weet ik dat mijn leven leuk is wanneer ik, onder andere, deze begrippen vooropstel. Dan sta ik in mijn kracht. Met het ondernemerschap komt de ruimte om dit te benadrukken en te versterken. Ik kan kiezen wat ik doe, wanneer ik dat doe, hoe ik dat doe en voor wie en met wie ik dat doe. De uitsmijter is dat ik met AnnikaVA ook nog eens de mogelijkheid kan creëren voor een ander om zich volledig te richten op eigen waarden en kwaliteit. Het kennen van je waarden geeft richting, houvast en plezier. Wat zijn jouw belangrijkste waarden? Waarom doe je wat je doet?
Dus die Fransen hadden het zo gek nog niet bedacht. Vive la France, Vive la AnnikaVA. Het staat nog in de allerkleinste kinderschoenen en is nu al een mooi avontuur.

Ik ben Annika de Haan van AnnikaVA. Ik ben reiziger, huismus, moeder, partner, Leidenaar, yogi, lezer en avonturier. Als virtual assitant en office manager werk ik samen met creatieve en spirituele ondernemers. Voor hen plan en organiseer ik met groot plezier. Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy verklaring en cookiestatement.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.