Wat mij nou toch overkwam. Het heeft mij weken bezig gehouden. Ik kom tot rust van alleen zijn. Ik geniet van nieuwe dingen ontdekken. Ik hou van onderweg zijn. Zo doe ik dat al 25 jaar lang. Dus toen de batterij een beetje op was zocht ik gewoontegetrouw naar een leuke Airbnb om een weekendje solo te vertoeven. Een boothuisje in een prachtige omgeving. En toen gebeurde het.  Ik werd er onrustig van en kon mijn draai niet vinden. Ik vond er geloof ik echt helemaal niks aan. Opeens wist ik wat heimwee was en had ik het. Na een slapeloze nacht aan de Loosdrechtse plassen ben ik met gierende banden weer naar huis gegaan.
Backpacken of bankhangen
Onderzoeken hebben al vaker uitgewezen dat herstellen van stress en activiteit noodzakelijk is voor het brein en het lichaam. Doe je het niet dan pleeg je roofbouw op jezelf met alle gevolgen van dien. Ook ik heb die harde leerschool doorlopen, meerdere keren. Maar hoe je dat precies doet, dat tot rust komen en opladen, dat blijkt toch iets minder eenvoudig. Als tiener las ik op een zondag in één ruk een boek uit. Voor mijn examens leerde ik het best met TMF (dé muziekzender in de jaren 90) snoeihard op de achtergrond. Noch het eerste noch het tweede kan mij nu nog bekoren. En dat alleen op pad of op reis zijn is blijkbaar ook niet meer de juiste truc. Laat mij nu maar af en toe eens een paar uurtjes alleen thuis zijn met het uitzicht op wat leuks doen met man en kind. Lekker rotzooien in en om het huis met gezinsruis op de achtergrond. Zalig.
Nu even niets
Het gegeven is dus dat dat wat je rust brengt veranderlijk is. Goed om hier eens bij stil te staan. Wat geeft je rust? Wat brengt je ontspanning en waarvan laad je op? Want feit blijft dat het alledrie broodnodig is. Rust, ontspanning en opladen. Zeker wanneer je een eigen onderneming draaiende houdt en je je creativiteit nodig hebt om dit te doen. Want alleen een ontspannen brein is een creatief brein. Structureel tijd maken om niets te doen, om ideeën te laten ontstaan of te doen wat je leuk vindt kunnen hierin goed helpen. Zet eens één keer per dag een timer en doe 30 minuten niets. Een half uur kan je vast wel ergens missen en echt pauze heb je pas als je geen nieuwe informatie tot je neemt.
Ik heb het boothuisje blijkbaar niet meer nodig en zit nu vaker op de bank gewoon even niets te doen. Maar hoe zit het bij jou? Wat ga jij doen om je batterij weer eens volledig op te laden?

Ik ben Annika de Haan van AnnikaVA. Ik ben reiziger, huismus, moeder, partner, Leidenaar, yogi, lezer en avonturier. Als virtual assitant en office manager werk ik samen met creatieve en spirituele ondernemers. Voor hen plan en organiseer ik met groot plezier. Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy verklaring en cookiestatement.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.