Onderstaande situatie herken jij. Dat weet ik zeker. Je hebt het meegemaakt, het gebeurt nog regelmatig of je zit er middenin. Dus ik ga ook met de billen bloot. Het zit namelijk zo. Ik wist dat de planningslat deze periode heel erg hoog zou liggen. De ene opdracht nog niet afgelopen en die andere leuke opdracht toch alvast begonnen. In diezelfde periode deed ik de organisatie van een groot event  en werd er thuis verbouwd. Op voorhand al een reden voor alarmsignalen. Maar, althans zo was mijn beredenering, als ik het goed plan en voor mijzelf zorg dan lukt dat best. Een keertje.
Ik zou beter moeten weten
Wat er gebeurt is natuurlijk dat er geen ruimte meer overblijft voor ontspanning of onverwachte wendingen. De batterij raakt leeg, het lontje wordt korter en uiteindelijk is het toch helemaal op. Want die onverwachte dingen die gebeuren natuurlijk wel. Auto kapot, kind twee keer ziek in twee weken, zelf ziek. En tijdens die verbouwing ging er van alles mis. Toen ik aan het einde van de dag thuis kwam en de aannemer wat gemaakt had maar mijn keukentegels daarbij gesneuveld waren, was het op. In een rechte lijn vertrok ik naar boven en ging met kleren en al onder het dekbed liggen. En ik kwam er niet meer onder vandaan. Niet die dag en de volgende ook niet. Letterlijk. Echt gebeurt.
Cubaanse stijl
Eerder die week plaatste ik nog dapper een bericht op Instagram over hoe ik na mijn reis naar Cuba de Cubaanse stijl met liefde geïntegreerd had in mijn bestaan. Want als in Cuba de blauwe verf op is, verf je gewoon verder met de rode verf die je nog hebt staan. Een paar gebroken tegels is nog altijd beter dan geen tegels, gewoon lekker de salsa blijven dansen. Toen ik er middenin zat wilde ik eigenlijk alleen nog maar Cubaanse Rum. Maar na een avond en een nacht onder dat dekbed deed ik ook een ontdekking. Ik kon mijn planning loslaten en echt even bijkomen. Waar ik eerder ook onder het dekbed was gekropen en tegelijkertijd ook continu was blijven denken aan alles wat er nog gedaan zou moeten worden, kon ik het nu loslaten en even helemaal niks doen. Wow, wat een eye opener. Victorie! Ik realiseerde mij dat dat dus is wat plannen oplevert.
De planner in nood
Doordat ik precies wist wat er op dat moment in mijn agenda stond, wist ik ook wat eruit kon. Acties en afspraken schoof ik door naar andere beschikbare momenten later die maand en ik wist gelijk dat dat goed zou komen. Want ik laat altijd ruimte in de planning om te schuiven en te schakelen. Dus na een paar dagen rust en opladen  kwam er ruimte voor reflectie en reorganisatie. Ik deed wat goed voelde en ik keek terug op de planning van de afgelopen maanden. Wat wilde ik anders? Hoe ging ik het anders indelen? En dat zijn kleine dingen als de boodschappen doen op een ander moment. En ook de grotere zaken zoals de opdrachtgever waar ik eerder op de woensdagavond voor werkte, doorschuiven naar de donderdagochtend. Ieder fase is verschillend. Je ontwikkelt als mens en je ideale planning ontwikkelt mee. En dat zal altijd zo blijven.
Magic is in the chaos
Dat is wat één van mijn opdrachtgevers altijd zegt. En zij heeft gelijk natuurlijk. Zonder wrijving geen glans. Ik voel mij weer lichter en energieker na een knock out. En dat is precies waarom plannen zorgt voor ruimte en overzicht. Ben jij nou ook op zoek naar eerste hulp bij optimale planning? Lees dan ook mijn ander blogs eens voor mijn tips over plannen en doelmatig werken. Wil jij het graag grondig en duurzaam aanpakken? Plan dan een vrijblijvende afspraak in zodat we samen kunnen kijken naar wat voor jou de eerste stappen zouden kunnen zijn naar meer ruimte in jouw planning. Ik beloof dat ik zal blijven vallen en opstaan zodat jij je voordeel kan doen met mijn ervaring.
The greatest glory in living lies not in never falling but in rising every time you fall – Nelson Mandela

Ik ben Annika de Haan van AnnikaVA. Ik ben reiziger, huismus, moeder, partner, Leidenaar, yogi, lezer en avonturier. Als virtual assitant en office manager werk ik samen met creatieve en spirituele ondernemers. Voor hen plan en organiseer ik met groot plezier. Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy verklaring en cookiestatement.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.